Výroční zpráva 2019

Sportovní klub KODOKAI BRNO z.s. dosáhl v roce 2019 počtu 81 členů, z toho bylo 67 členů z řad mládeže do 18 let. I přes krátkou historii a počet členů měl klub velké množství sportovních úspěchů, což dokazuje počet 19 zlatých, 25 stříbrných a 44 bronzových medailí získaných během roku 2019. Pokles v počtu medailí oproti předešlé sportovní sezóně je způsoben především účastí závodníků na soutěžích vyšší úrovně, což odpovídá dlouhodobé strategii klubu. Kromě účasti na Mistrovství světa SKIF 2019 s více než 1.868 soutěžících z 50 zemí světa, se závodníci účastnili také velkých mezinárodních soutěží Grand Prix Plzeň, Grand Prix Ostrava a poprvé také největší světové mládežnické soutěže WKF Youth League 2019 (Venice-Jesolo, Itálie) za konkurence rekordních 3.500 mládežnických závodníků z celého světa.

Výrazným sportovním úspěchem roku 2019 byla účast 8 závodníků KODOKAI BRNO z.s. na Mistrovství světa v karate SKIF, které se konalo 19.-21.7.2019 v Hradci Králové. Českou republiku a Jihomoravský kraj z klubu KODOKAI BRNO reprezentovali:

• Adam Gregůrek (kata, kumite kadeti 14-15 let)
  • David Hrabal (kata, kumite kadeti 14-15 let)
  • Kateřina Gregůrková (kata kadetky 14-15 let)
  • Matyáš Konopčík (kata, kumite chlapci do 12 let)
  • Štěpán Nilaš (kata chlapci do 14 let)
  • Daniel Nilaš (kata kadeti 14-15 let)
  • Kristýna Suchyňová (kata dívky do 14 let)
  • Natálie Štenclová (kata dívky do 14 let)

Bohužel naši závodníci nedosáhli na medailové příčky, nicméně velká část z klubu KODOKAI BRNO následně těsně prohrála s finalisty, popřípadě budoucími vítězi svých kategorií, tedy mistry světa, čímž ukázali své karatistické kvality. Našim nejúspěšnějším závodníkem byla Kristýna Suchyňová, která se v kategorii KATA U14 probojovala až do semifinále. Nakonec ji vyřadila vítězka, japonka Kawamura.

Usilovná práce 4 trenérů a 4 asistentů, kteří odvedli v roce 2019 neuvěřitelných 349 tréninkových hodin, účastnili se celkem 19 soutěží, 8 seminářů a sportovních soustředění, pomohla zařadit klub během 10 let mezi  nejúspěšnější kluby Jihomoravského kraje.

Do síně slávy 2019 se zařadili:

Nejúspěšnější závodník: Kiki Suchyňová

Nejúspěšnější závodník KUMITE: David Hrabal

Nejúspěšnější závodník KATA: Štěpán Nilaš

Talent roku: Tomáš Slabý

Mládežnický Sempai: Marky Suchyňová

Sportovní klub KODOKAI BRNO z.s. nakládal v roce 2019 s rozpočtem 545tis. Kč. Celkem byly přijaty dary ve výši 70 tis. Kč a následující dotace z veřejných rozpočtů:

Zdroj dotaceVýše dotace
Obec Bílovice nad Svitavou23 tis. Kč